De bevalling – Voorbeeldwebsite Verloskundige – Amsterdam

Voorbeeld website

Bent u op zoek naar een verloskundige? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De bevalling

Bevallen kan thuis plaatsvinden of in het ziekenhuis. De bevalling gebeurt meestal tussen drie weken vóór tot twee weken na de uitgerekende datum. De bevalling begint met het breken van de vliezen waardoor vruchtwater vrijkomt. De bevalling wordt ingezet met weeën die worden veroorzaakt doordat de baarmoeder zich samentrekt. In eerste instantie zullen de weeën elke tien tot dertig minuten komen en ongeveer een minuut duren. De weeën volgen elkaar gedurende de bevalling steeds sneller op en ze zullen ook langer duren. Dit is de ontsluitingsfase. Wanneer er 10 centimeter ontsluiting is dan wordt deze beschouwd als volledig. Vanaf dit moment begint de uitdrijvingsfase.

Door grote samentrekkingen van de baarmoeder in combinatie met actief meepersen van de moeder wordt de baby door het geboortekanaal naar buiten gebracht en zo wordt de baby geboren.

Binnen tien minuten tot een half uur na de geboorte van het kind is er de nageboorte, waarbij de placenta wordt uitgestoten. Vanaf dit moment is de bevalling afgelopen.